Dagstur til Sozopol

Sozopol betyr “Den frelsende by”, og fikk navnet da den ble kristnet i år 330. Den gamle bydelen på har sjarmerende bebyggelse i tradisjonell bulgarsk stil. Her er det et rikt utvalg av butikker og restauranter, mange med koselig utsikt over bukta og stranden.

I parken mellom den nye og gamle bydelen, er det livlig bulgarsk stemning om kvelden. Pony ridning, papegøyer, levende musikk og gateartister. I motsatt ende av hovedgaten ligger den sørlige stranden (Hermanite) som er ca 1 km lang,det finnes mange tilbud, vannsport, tivoli, restauranter og volleyball.

Dette er helt klart en av Bulgarias mest sjarmerende byer. Den har bevart sin historiske arv, både hva gjelder arkitektur og atmosfære. Byhistorien går tusener av år tilbake, og den perfekte beliggenheten for handel og sjøfart har gjorde sitt for byens utvikling. I dag er Sozopol er først og fremst kjent for den koselige gamlebyen og kunst- og musikkfestivalen som går av stabelen i september hvert år.

I gamlebyen er det festningsruiner og gamle kirker. Festningsmuren er også godt bevart.I tillegg kan man se mange bulgarske hus fra 1800-tallet i gamlebyen: første etasje i stein, andre i tre.Sozopol er et populært reisemål for kunstnere og forfattere, og et femtitalls hus er fredet.

Den nye delen av byen kalles Harmanite og ligger på fastlandet. Det er her de fleste hotellene ligger. avstandene er små så du kan ta deg rundt Sozopol til fots.Stranden i Hermanite er den fineste, med flere fasiliteter.

Jeg ferierer vanligvis i Sunny Beach og Nessebar når jeg er i området. Jeg synes Sozopol er vakker, og tar gjerne en tur dit igjen. Men jeg synes fortsatt at hvis du skal se en gamleby i området så er Nessebar byen som bør besøkes. Den er helt unik.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s