Blokhus Internationale Sandskulptur Festival

Pressebesøk innvitert av http://www.skulpturparken.dk/

Skulpturparken Blokhus presenterer en enestående utstilling med imponerende sandskulpturer, laget av internasjonale kunstnere fra alle deler av verden.

Skulpturparken er åpen for publikum fra foråret, der gjestene daglig kan følge arbeidet til sandskulptørene med de gigantiske sandskulpturer.

Sanden kommer fra Ølstrup Grusgrav ved Ringkøbing. Her har sanden den helt rette gyldne fargen og kantede kornstørrelse, hvor det samtidig er sørget for at sanden har det rette forhold mellem 90% sand og 10% leire. Sanden er blitt fyldt i store trekasser, heretter tilføyes vann samtidig med at det bliver kraftigt stampet så sanden komprimeres ca. 40 %. Kasserne bygges oppå hverandre én efter én, akkurat som byggeklosser.

Oppbygning av sanden i kasser og blokker blir gjort på knappe 2 ukers tid av ett team av 10 erfarne sandfolk,så er det klar til at kunstnerne kan gå i gang. De begynder helt oppe ved toppen av sandblokkene og arbeider seg gradvist nedover.

Skulptørene må hele tiden holde øye med at proporsjonene på deres store kunstværker er blitt korrekt. Der er ingen angrerett.

Når skulpturerne er ferdig utført, oversprøytes de til sist med litt vann blandet med trelim i forholdet 10-1, for å holde de sammen. Det tar sandkunstnere 10-12 dager å lage skulpturerne. For å lage en f.eks. 4 meter høy sandskulptur, har det tatt ca. 100 arbeidstimer og det er brukt minst 25 tonn sand.

Omkostningerne for at få laget 10 store sandskulpturer er på knap 800.000 kr.

Vi hadde en fantastisk dag i parken, været var nydelig og skulpturene helt utrolige! Anbefales for både små og store!

Blokhus Skulpturpark

Kulturhuset Blokhus

Vesterhavsvej 6, Hune 

9492 Blokhus

Tlf: 70 23 17 56

www.skulpturparken.dk/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s