Løveparken og Givskud Zoo

Velkommen til GIVSKUD ZOO.

Her får du tre forskellige oplevelser på samme billet: zoo, safaripark og dinosaurpark.

Det er min absolutte favoritt park. Vi elsker den!

Parken startet opp i 1969, og opprinnelig var det kun løver i parken. Og for mange er det å kjøre blant løvene, det som fortsatt er den store opplevelsen.

Men Givskud har også en av verdens største gorillaparker!

I tillegg til elefanter, bøfler og en mengde andre dyr.

Mange kjenner bare de ville dyrene fra naturprogrammer på TV, men i Givskud Zoo står du ansikt til ansikt med dyrene.

Opplev dyrene, deres lyder og lukter – dette er noe TV ikke kan tilby.

Givskud Zoo vil både formidle kunnskap og gi gode dyreopplevelser til gjestene sine.

Bli med og mate en kamel, ta en tur med safaribussen, opplev de mektige gorillaene på nært hold ute i det fri, Givskud er det eneste stedet i Danmark man kan se gorillaer.

Se sjimpanseungene tumle rundt i lek, hils på de små apene, slå deg løs i lekeland eller hold øye med ulvene og elgene mens du spiser pinnebrød i indianerleiren.

Det er mange aktiviteter og spennende opplevelser for både store og små i Givskud Zoo.

Prinsippet med Givskud Zoo er enkelt. Her skal dyrene oppleves i et miljø som er mest mulig likt deres opprinnelige.

Med andre ord er dette en safaripark hvor du bruker din egen bil, eller setter deg i parkens egne safaribusser og kjører til dyrene.

Jeg kan love deg at det er noe spesielt å kjøre rundt i egen bil. Vi fikk en flott CD med Safari guide på Norsk! Og en bok- også på Norsk, hvor du kan lære enda mer om dyreparken, passerte og dyrene som bor der. Veldig fint!

Parken er ikke voldsom stor,og det mangler ikke på skilter eller informasjon, slik at du skal ikke være engstelig for å komme ut for ubehagelige situasjoner.

Hele opplegget er som en drive-in. Du kjører til billettselgerne og safarien starter. Du kjører kjennom safariområder med dyr fra forskjellige kontinenter og landområder. Og du kan kjøre så mange ganger du vil!

Innimellom kommer du til spesielle parkeringsplasser hvor du kan gå ut av bilen og se nærmere på dyrene, det være nesehorn, gorillaer eller sjimpanser eller mange andre dyr.

Noen steder er det gjerde,men flere steder får du være inne sammen med dyrene.

Givskud Zoo drives med entusiasme og kjærlighet til dyr. Hvert år medvirker dyrehagen i kampanjene til EAZA (en europeisk zoo-organisasjon) for å støtte en god sak. I 2010 er kampanjen viet Europeiske rovdyr, som blant annet ulv og isbjørn. Parken har totalt ca 80 forskjellige dyrearter, og 1/3-del av disse er truede arter.Det betyr flere sjeldne dyr.

Det mest sjeldne dyret i parken er przewalskihesten som ikke lenger finnes i vill tilstand. Heldigvis har dyrehagene hatt suksess med avlvirksomhet i fangenskap. Dyrehagen er også en av få i Europa som har kafferbøfler.

Høydepunktene på turen er mange. Men selvsagt er det de eksotiske dyrene som får mest oppmerksomhet. Jeg elsker å studere dem.

Å stå ansikt til ansikt med en elefant, høre gorillaens snøft eller se en spenstig vaskebjørn i virkeligheten kan aldri sammenlignes med å se dem på TV.

Og se på apene sammen med babyen sin var bare helt nydelig. Båndet mellom dem er så fint!

Jeg synes de er helt fantastiske.

Denne parken er helt unik. Den flotteste jeg har besøkt.

Og jeg har vært der flere ganger. Du kan finne andre innlegg på bloggen jeg har skrevet om den.

Givskud Zoo ligger i Jylland, ca 80 kilometer fra Århus. Fra Givskud er det kort vei til Billund og Legoland og den flotte byen Vejle. Det går fly direkte til både Billund og Århus. Ellers er det jo vanlig å ta ferge til Danmark og videre med bil. Du kan også kjøre hele veien via Sverige og over Øresundbroen til Danmark.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s